top of page

Junij 2024

Na MK sem za revijo Cicido oddal novo, 5. sezono zgodb o Medu in Pujsiju, na MIŠ založbo pa 3. del Zgodb vojvodine Kranjske z naslovom Pošast z jezera. Enkrat vmes je prišla novica, da je državna komisija za tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje objavila seznam besedil, ki jih bodo brali prihodnje šolsko leto za Cankarjevo tekmovanje. 4. in 5. razredi se bodo poglobili v Zmaja nad mestom (Zgodbe vojvodine Kranjske, 2. del).

Še nastop v Podgorici na festivalu Odakle zovem in poletje se lahko začne. Se beremo jeseni!

Januar 2024

Tik pred koncem leta je izšla otroška knjiga Skozi šivankino uho, ki sem jo pred časom napisal za Tržiški muzej. V letu, ki je pred nami, bo izšel tretji del Zgodb vojvodine kranjske, najmlajše bodo še naprej razveseljevale zgodbe o Medu in Pujsiju, ki bosta zaživela tudi na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana. Sledijo nastopi, pogovori in predstavitve, prvi bo v Zagrebu, zatem v Londonu, Murski Soboti in še kje. Se vidimo. Srečno!

Oktober 2023

Oktober bo zaznamoval 75. Frankfurtski knjižni sejem, na katerem bo Slovenija častna gostja. Sodeloval bom na dveh pogovorih, v petek bomo predstavili projekt Mirroring the World, v soboto pa bova z Veroniko Simoniti govorila o kratkoh zgodbah. Z urednico Residenz Verlag, Jessico Beer, bomo predstavili antologijo slovenske kratke proze "Ereignis in der Stadt, 30 Jahre - 30 Texte".

September 2023

September je v znamenju prevodov. Najprej je pri založbi Edicije Božičević izšel hrvaški prevod romana Kronika pozabljanja, sledila sta hrvaški in angleški prevod romana V Elvisovi sobi, in sicer pri založbah Sandorf in Sandorf Passage.

Avgust 2023

Medo in Pujsi bosta prihodnje leto zaživela v predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Priprave so v polnem teku. Medtem je Coprnica pod gradom  nominirana tudi za nagrado večernica.

Jeseni sledijo branja in pogovori o Belem konjičku, prav tako obiski osnovnih šol.

In tako naprej in tako dalje.

Junij 2023

Izšel je roman Beli konjiček. Ilustracijo za naslovnico je naredila Maja Poljanc, spremno besedo je napisal Aljša Harlamov. 

Prvi del Zgodb vojvodine Kranjske je prejel priznanje Zlata hruška.

Maj 2023

Prvi del Zgodb vojvodine Kranjske se je uvrstil v deseterico za desetnico. Desetnica je nagrada za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja. Nagrada se podeljuje za obdobje zadnjih treh let. Izbor del je pripravila red. prof. dr. Dragica Haramija, o nominiranih delih pa je odločala žirija v sestavi: Aksinja Kermauner (predsednica), Igor Bratož, Nataša Konc Lorenzutti, Majda Koren in Magdalena Svetina Terčon.

Marec 2023

V naslednjih tednih sledijo obiski osnovnih šol, med njimi OŠ Trebnje, OŠ Antona Tomaža Linharta v Radovljici, OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani, OŠ Sodražica, knjižnice Gornja Radgona in Kulturnega doma Ajdovščina, kjer se bomo pogovarjali predvsem o serijah Zgodbe s konca kamene dobe in Zgodbe vojvodine Kranjske. Enkrat vmes bo predstavitev italijanskega prevoda romana v Elvisovi sobi v Novi Gorici ... in še kaj.

Februar 2023

V letu, ko bo Slovenija častna gostja v Frankfurtu, se pripravlja kar nekaj izdaj. Vsaj v dveh antologijah bodo tudi moje kratke zgodbe.

December 2022

Leto, ki se poslavlja, je bilo radodarno z nastopi. Hvala organizatorjem in obiskovalcem.

Prihodnje leto izidejo nov roman, drugi del Zgodb vojvodine Kranjske, v knjižni obliki bosta zaživela tudi Medo in Pujsi, ki bosta sploh zelo zaposlena, saj bosta že tretje leto vsak mesec z novo dogodivščino pričakala bralke in bralce Cicidoja.

November 2022

Zaživela je nova spletna stran. Nekaj stvari še manjka, bistvene pa so tu.

September 2022

Novembra izide pri založbi Bottega Errante italijanski prevod romana V Elvisovi sobi. Italijanski naslov je Il giorno in cui fini l'estate. Približno takrat izide tudi Coprnica pod gradom, 1. del nove serije za mlajše bralce Zgodbe vojvodine Kranjske. Ilustracije prispeva Jure Engelsberger.

Urednici sem oddal rokopis novega romana.

Maj 2022

Pri makedonski založbi Goten je izšel prevod romana Vdih. Izdih. Kmalu tudi prevod Kronike pozabljanja na Hrvaškem.

bottom of page